УСПІХ В ОБРАНІЙ ПРОФЕСІЇ
від Приватної Біржі праці Рівного

Неділя, 28.04.2024, 23:35 Раді Вам Гость | RSS

Контакти: (098) 052-61-81, вул. Л. Лісовської, 5, Рівне
Графік роботи: Пн-Пт 09:00-18:00, Сб, Нд - вихідні

Головна | Трудові відносини на підприємстві - Форум | Реєстрація | Вход
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: GURU  
Форум » Социальные консультации » Консультация специалиста по трудовому праву » Трудові відносини на підприємстві (Робота за сумісництвом)
Трудові відносини на підприємстві
GURUДата: Вівторок, 20.07.2010, 17:34 | Сообщение # 1
Бакалавр
Группа: Администраторы
Сообщений: 67
Статус: Offline
Робота за сумісництвом регламентується Постановою КМУ від 3 квітня 1993 р. №245 "Про Роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій" і виданим відповідно до цієї постанови "Положенням про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій", яке затверджене спільним наказом Мінпраці, Мін'юсту і Міністерства фінансів України від 28 червня 1993 р. №43. Згідно з цим Положенням, сумісництвом вважається виконання працівником, крім своєї основної, іншої регулярної оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому ж або іншому підприємстві, в установі, організації або у громадянина (підприємця, приватної особи) за наймом. Не є сумісництвом робота, яка визначена відповідним Переліком робіт.

Для роботи за сумісництвом згоди адміністрації за місцем основної роботи не потрібно. Працівник, який приймається на роботу за сумісництвом на інше підприємство, не повинен пред'являти власнику або уповноваженому ним органу трудову книжку; лише паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера та, при прийнятті на роботу, що потребує спеціальних знань, - диплом або інший документ про набуту освіту. Запис у трудову книжку відомостей про роботу за сумісництвом провадиться за бажанням працівника власником або уповноваженим ним органом за місцем основної роботи.

Обмеження на сумісництво можуть запроваджуватися керівниками державних підприємств, установ і організацій разом з профспілковими комітетами лише щодо працівників окремих професій та посад, зайнятих на важких роботах і на роботах із шкідливими або небезпечними умовами праці, додаткова робота яких може призвести до наслідків, що негативно позначаться на стані їхнього здоров'я та безпеці виробництва, осіб, які не досягли 18 років, та вагітних жінок. Не мають права працювати за сумісництвом також керівники державних підприємств, установ і організацій, їхні заступники, керівники структурних підрозділів (цехів, відділів, лабораторій тощо) та їхні заступники (за винятком наукової, викладацької, медичної і творчої діяльності).

Тривалість роботи за сумісництвом не може перевищувати чотирьох годин на день і повного робочого дня у вихідний день. Загальна тривалість роботи за сумісництвом протягом місяця не повинна перевищувати половини місячної норми робочого часу. Оплата праці сумісників здійснюється за фактично виконану роботу.
Відпустка на роботі за сумісництвом надається одночасно з відпусткою за основним місцем роботи.

Довідка:
Документи, які подає працівник при прийомі на роботу:
- паспорт чи інший документ, що посвідчує особу
- трудову книжку
- довідку про присвоєння ідентифікаційного номера
- заяву на ім'я керівника
- документ про освіту (при потребі)
- довідку про стан здоров'я (при потребі)


 
Форум » Социальные консультации » Консультация специалиста по трудовому праву » Трудові відносини на підприємстві (Робота за сумісництвом)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Все права защищены. ГУРУ, Агентство найма © 2024